2011. február 19., szombat

Eddig...

...4 hét telt el a betegségem (influenza és szövődményei) kezdete óta és lassan-lassan visszatér belém az élet. Persze még nem mondhatom magam egészségesnek, de végre javulás tapasztalható az állapotomban.
Ennek egyik jele, hogy ismét itt ülök, írogatok és fogadkozom magamnak, hogy - legalább is - az elkészült és még be nem mutatott "alkotásaim" fotóit közreadom. :)
Az egyik ilyen munkám a még 2010 telén, 2 éves Ákos(kámnak), Lidl-s (75% gyapjú) zoknifonal 3 szálának összefogásával,  5,5-ös bambusz körkötőtűvel készített, kapucnis pulcsi.
- Nem tudom, hogy jó ötlet-e, de (egyéb ismeret híján) a kapucnit, Jucuu-tól tanult zoknisarok kötési technikájával készítettem.  -


A másik egy nagyon meleg (mondhatnám rövidszárú zokninak is) mamusz, amelyet karácsonyi ajándékként, Eta néni fázós lábaira készítettem. Anyaga, Ágnestől (a vaterán "magnes69") vásárolt színátmenetes, középvastag fonal 2 szála, amelyet 4-es, bambusz zoknikötőtűkkel készítettem.
- Szegénykém már 1 éve gyászolja Élete Párját, Pista bácsit. Nem akartam feketét, hiszen lassan (ha a lelke engedi) leveheti azt. Ezek a színek talán már hordhatók és nagyon jól állnak szép, hófehér hajához. -


Most itt a hétvége és rendet kell raknom magam körül, hiszen az elmúlt hetekben nem igazán sikeredett. Minden esetre, ha időm, energiám és kedvem engedi, kiválogatom a "restanciáim" fotóit, lekicsinyítem és...
hozom ide bemutatni. :)

2 megjegyzés:

  1. Drága Marcsi, hosszú ideje nem látogattam blogokat, s most ilyen szomorú hírre kukkantottam be hozzád. :( Gyógyulj meg mielőbb! Jobbulást kívánok neked!
    A kapucni szerintem nagyon jó lett ezzel a megoldással, a pulcsika tüneményes. Kíváncsi lennék rá "megtöltve". :D

    VálaszTörlés
  2. Orsika, de örülök, hogy "látlak"! :)
    - Már jó úton vagyok a gyógyuláshoz. :))) -
    A kapucnival azért van egy kis baj, mert...
    én balga, a nyaknál lévő szemeket szépen megőríztem és úgy kötöttem tovább a kapucnit. Hiba volt!!! Le kellett volna kötnöm és utána újra felszedni, mert így bő és nagyon nyúlik a nyakrész. Legközelebb, ha ismét megyek hozzájuk, (sajnos távol élnek tőlem) viszek egy drapp színű szalagot és belülről (kézzel) rávarom a nyak-körre, hogy jobban összetartsa.
    No és akkor... Ákoson lefényképezem. :)

    VálaszTörlés