2012. szeptember 1., szombat

Trilógia, első rész - Tünde

Eltelt a nyár és én alig-alig írtam... pedig, sok minden készült és sok mindenbe bele is kezdtem. ...Mert úgy van az - legalább is nálam -, hogy kigondolok valamit, azután tanakodom a variációkon és a végén mind a - jelen esetben - hármat (előbb-utóbb) el is készítem. Szóval így készült a "trilógia", amelynek az első darabját mutatom most meg. 


Azért a történet nem olyan egyszerű, mert van benne egy kis csavar! :-)
Már régóta szemezgettem az "Anrea's Shawl"-al. Megvettem a mintáját és nagy bőszen hozzá is kezdtem. Mikor úgy gondoltam, hogy a csíkozás után jöhet a szegélyminta, kiderült, hogy tévedtem, mert ezt lentről, a szegélytől kellett volna kezdeni! :-( Így jár, az aki nem rendelkezik megfelelő idegen nyelv ismerettel! :-D  
De, ha már a nagyját megkötöttem és egyébként is szerettem volna már egy csíkosat (is), elkezdtem valami harmonizáló, szegélymintát keresni. Nem volt egyszerű, mert a csíkokhoz nem minden csipkeminta passzol. - Legalább is szerintem. -  Viszont, itt vannak a "Holden" hullámai! Ő kell nekem!!! :-)
Élvezet volt kötni, mert egyszerű és nagyszerű! 
Azért itt is akadt gondom, mert... Amint nézegettem mások kendőinek fotóit, ott úgy tűnt, hogy a vízszintes sorok hullámai között nincs plusz szem, viszont a mintarajzon 1-1 sima be van rajzolva./!/ Ezt az első kendőt e szerint kötöttem.  
 
Talán nem nagy hiba, főleg, hogy az eredeti, pikós leláncolású befejezéstől is eltértem, mert... 
Én kicsit fokozni akartam a hullámokat, hangsúlyozni a habokat. Ezért a horgolt, kagylómintás lezárásnál döntöttem.  A végeredmény egy kicsit öszvér, se nem az egyik, se nem a másik minta. Talán mondhatjuk, hogy... Holden-inspiráció! /?/

 
Fonal:   Alpissima 1800 a LanaTex-től
Kötőtű:   4-es bambusz, körkötőtű
Horgolótű:   3,5-ös
Nagyság:   136 x 72 cm - Blokkolás nélkül, de... nem is fogom feszegetni! -
Súly:   66 gramm
 

Olyan pihe-puha, olyan romantikus, olyan... Marcsimamis.
Ugye? :-)
 
*  *  *
 
- A szépséges Tünde, ELADÓ sorba került!
Részletekért klikk IDE! -
 
 
 

11 megjegyzés:

 1. Húúúúúúúúúúú, de gyönyörű! Már én is többször megkötöttem a Holdent, de hogy a szélére meghorgolást tegyek... erre még nem gondoltam. Igy még sokkal szebb, mint az eredeti :o)

  VálaszTörlés
 2. Marcsika, köszönöm szépen az elismerést! :-)
  Ha a minta azonos is, némi egyéni ötlettel, saját képünkre tudjuk formálni. Itt(is), a feldolgozott fonal habossága és kisgyermekkori emlékeim inspiráltak.
  Édesanyám, a szegény 50-es években olyan - általa varrt - köténykékben járatott, amelynek a pántjaira fodrot tett. - Fodrot a Fodorra! - :-) ...Én meg ezáltal olyan pillangónak, királylánynak érezhettem magam, még ha egyszerű volt is a ruhácskám. :-)))

  VálaszTörlés
 3. jaj, nagyon szép, és nekem is nagyon tetszik a széle is!

  VálaszTörlés
 4. Fodrot a Fodornak? ezek szerint a kendő marad nálad.
  Nagyon szép valódi romantikus, habos, hullámos darab:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-)
   Még nem adtam el semmit, de lassan eljön annak is az ideje.

   Törlés
 5. Gyönyörű lett! Hát igen, a minta nincs kőbe vésve! Szerintem is nagyon jól illik hozzá a horgolt szegély, és a csíkok színe is nagyon kellemes. Viseld egészséggel, és várjuk a trilógia többi részét!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Adél, köszönöm! :-)
   Hamarosan fotózom a másik kér kendőt is és mutatom.

   Törlés
 6. Csodaszép! Igazi romantikus darab.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik. :-)

   Törlés
 7. Ahogy mondod, Marcsi, romantikus, és szépséges is.

  VálaszTörlés