2010. november 30., kedd

Ha elkap a hév...

...vagyis megszáll az ihlet, bizony-bizony, se látok, se hallok, csak kötök, vagy varrok. :)))
- Tehetem, hiszen már legtöbbször egyedül vagyok, magam osztom be az időmet, magam döntöm el, hogy mit is csináljak. Így aztán - lelkem vigasztalására - azt csinálom ami jól esik, amihez éppen kedvem van. :)))
Persze... nem volt ez mindég így, na de mára már... -
Ez történt vasárnap délután is, amikor kigondoltam, hogy a nyakmelegítőt elől (rövidített soros megoldással) hosszabbra és kissé még bővebbre (hogy jól felfeküdjön)  fogom kötni.


Uccu elő a fonalakkal!
Megakadt a szemem (és a kezem) egy csomag, vegyes színű "Red Heart Damaris" fonalon.
- Még (roppant tudatlan koromban) úgy fél éve, zoknifonalként sózták rám egy boltban, mondva, hogy 51 % gyapjú, 49% akril. Zokninak nem jó, viszont nagyon finom puha, olyan, mint a merinógyapjú előfonala. -
10 - 10 dkg fehér, sötétkék és szürke. Mivel a világos színeket kedvelem, 6-os, bambusz körkötőtűvel hozzákezdtem a megálmodott, felül horgolással díszített nyakmelegítőnek.


Innentől nem volt megállás... és hogy teljes legyen a szett, kötöttem hozzá egy jó meleg sapkát is. A szürke csak szükségből (így is csak 1 m fehér fonalam maradt) került bele, de szerintem nem is rossz párosítás. Olyan télies, olyan elegáns. :)


Most megint teli vagyok ötletekkel, de... azért kötelezettségeim is vannak és... Karácsonyig bizony, még sok ajándékkal kell elkészülnöm. Így azután az ötletelés marad az új esztendőre. :)))

10 megjegyzés:

  1. Szuper kis szett! Nőies, csinos.

    VálaszTörlés
  2. Irenka, köszönöm!
    Te vagy a legelső kommentelőm. :)

    VálaszTörlés
  3. De csinos! Már kezdem sajnálni hogy nem tudok kötögetni. Meg időm sincs hozzá elég... pedig télire minden bizonnyal elkészülnék vele ha most nekiállnék :-)))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tigrislilijom!
    Én meg a Te (Ti) csodálatos hímzéseidben gyönyörködöm. :-)))

    VálaszTörlés
  5. :-))) Hímezni csak nagyon ritkán szoktam, nem is igazán tudok, inkább varrok ha engedi időm...
    Anyukám nagyon szépen (és jól) tud viszont kötni, lehet hogy megkérném csinálja meg nekünk ezt a szépséget. Elérhető valahol a leírása? Köszönettel: Zsuzsa

    (Még az is lehet hogy a végén megkérem hogy tanítson meg engem is kötni; míg általános iskolás voltam addig nem igazán sikerült ez nekünk :-) - bár igaz, az sem épp tegnap volt...

    VálaszTörlés
  6. Hmmm, szóval, Zsuzsa! Akkor, ismét köszöntelek! :-)
    Ez a szett, egy hirtelen jött ötlet eredménye volt, amit akkor és ott, de rőgtön meg kellett kötnöm.
    Leírás nem készült róla, viszont olyan egyszerű, hogy Anyukád biztosan meg tudja Neked kötni.
    - Ha elérkeztek a megvalósításhoz, akkor írj és megpróbálok segíteni. -
    Más... Nekem is van egy ilyen liliomom (még nem nyílik) és nem tudtam a nevét. Most, ez a kérdés is megoldódott. :-)))

    VálaszTörlés
  7. Szia Marcsimami! :-)
    Anyukámnak nincs net-je (még gépe sem), ha ellátogat hozzánk majd megmutatom neki :-) Aztán hogy mire fog majd emlékezni ha hazamegy... :-)))
    ((Igen, az avatarom valóban egy tigrisliliom. Szerintem csodaszép virág. Nem mellesleg a Zsuzsanna név jelentése: liliom.))

    VálaszTörlés
  8. :-)
    Ha módodban áll, ki is nyomtathatod számára és akkor könnyebb lesz. Én mindenképpen készítenék egy próbakötést, mert nem csak a fej körfogatát, hanem a fonal- és tűvastagságot is figyelembe kell venni.
    Valóban nagyon szép a virágod és... nem tudtam, hogy a Zsuzsanna név jelentése: liliom. Pedig... az egyik kedvenc menyemet is Zsuzsannának hívják.
    Remélem még "találkozunk"! :-)

    VálaszTörlés
  9. Egészen biztosan, most már állandó olvasód vagyok :-)
    Puszillak: Zs

    VálaszTörlés